LOTTOMIES VATULOI


Lottomaailman ihmeistä ja ihmeellisyyksistä.

Lottomiehellä ei ole rasitteenaan varhaiskasvatus, aikuiskoulutus eikä akateeminen sivistys. Suurin opetus mitä Lottomies on saanut lapsuudessa ihan oikeutetusti saatu selkäsauna, potkut työmaalta ja rikospoliisin kuulustelu. Perinnöksi Savolainen mieli ja Savolainen kieli.

Kaiken mitä lottomies kirjoittaa täyttää perustuslain ja vastuu siirtyy lukijalle!
LOTTORIVIEN HAKUKONE ON AVAIN PELAAMISEN HALLINTAAN

Pelaisitko lottoa näillä lottoriveillä. Lottorivit ovat lajiteltu lottorivien hakukoneella tiettyjen arvojen perustella. Hakutulos on ehkä hämmentävä, mutta se kertoo erään matemaattisen
totuuden lotosta.
Lotossa on mahdollista onnistua saamaan jokaisella pelatulla rivillä johonkin "voittoon" oikeuttava osumatulos.  Tällaisen rivijärjestelmän laatiminen ei onnistu itse rastittaen lottokuponkeja. Ei järjestelmällä, ei haravalla eikä peliyhtiön myymillä peliriveillä. Toisaallta tuskin kukaan pelaaja uskaltaa edes sitä yrittää, koska pelaaminen ja rivit tuntuvat täysin utopistisilta.
Lotossa voittaa aina - mutta vain peliyhtiö.

Lotossa aina ei voi voittaa edes yhdellä pelatulla lottorivillä

Lotossa voi voittaa jokaisella pelatulla pelirivillä.

Lotto on uhkapeli jota on uskallettava pelata uhkapelinä. 

Valitettavasti ensin täytyy hävitä miljoonia - ei ku satojamiljoonia euroja.
PANDORAN LIPAS
Taruston mukaan PANDORAN lipasta ei saa avata, koska sieltä ponnahtaa esiin kaikenlainen ikävä.

LOTTOMIES on pistänyt omaan ”PANDORAN” lippaaseen 10 ja 5 euron seteleitä kahden vuoden ajan ja ei ole lotonnut tuona aikana eurollakaan. ”PANDORAN” lippaaseen on kertynyt yhteensä 2355 euroa. Samalla rahalla olisi lotonnut noin 22 rivillä joka viikko. LOTTOMIES on ”voittanut” samana verran kuin lotossa keskimäärin voittaisi 6 oikein osumatuloksella.

Vain hyvin pieni osa lottoajista onnistuu saamaan kahden vuoden aikana 6 oikein osumatuloksella saman verran euroja, mutta tuon osumatuloksen tavoittelu on maksanut enemmän kuin mitä 6 oikein osumatulos on tuottanut.

Lottoajat, älkää siis avatko omaa ”PANDORAN” lipastanne, koska sieltä ponnahtaa esiin se kaikki paha ja ikävä, eli lippaassa ei ole muuta kuin EI VOITTOJA OSUMAKUPONKEJA TUON 2355 euron edestä. Kun ”PANDORAN” lippaan vihdoin saa kiinni, jälkeen jää vain unelma 6 oikein osumatuloksesta. Jatkettaessa lottoamista tuo kaikenlainen ikävä vain jatkuu! 

LOTTOMIES on ihmetellyt jo pitkään, mikä voima saa ihmiset pelaamaan näin huonoa peliä, jossa 6 oikein osumatuloksella ja siitä alaspäin voitoilla ei lottoajalle ole mitään merkitystä. Ehkä se rahojensa häviäminen on niin hauskaa, että lottoamista kannattaa edelleen jatkaa.

Peliyhtiö on todennut jo 50 VUODEN AJAN, että lottoajan ahneus ja tyhmyys on sille niin suuri voimavara, että ei varmasti muuta voitonjakoa ja lottoaan kiinnostavammaksi pelata!  
LOTON MYYTIT
Kuvassa on lottokuponki johon on rastitettu mediassa esitetyt lottorivit, joita lottoajat käyttävät eninten. Lotosta ja lottoamisesta on luotu erilaisia myyttejä ja lottoajat näyttävät uskovan näihin myytteihin. Ovatko kuvassa esitetyt lottorivit vain pelaajien käyttämiä ja tarjoaako peliyhtiö myös näitä rivejä tarjoamissaan pelituotteissa.

Otetaan muutamasta esimerkki ja selvitetään, sisältyykö riveihin jonkin myytti ja onko riveillä tullut tuhansittain miljonäärejä? 
MYYTTI 1 

Mediassa on kerrottu, että lottoriviä 1, 2, 3, 4, 5, 6, ja 7 pelaa 3000 lottoajaa. Televisiossa oli joku matemaatikko joka esitti, että lottoarvonnassa tämäkin rivi on yhtä todennäköinen kuin jokin muu lottorivi. Erään lehden haastattelussa Pipsa esitti. ”Rivi 1, 2, 3, 4, 5, 6 ja 7 on suosittu lottorivi ja yhtä todennäköinen voittorivi kuin mikä tahansa muukin. Se on kuitenkin vasta toiseksi suosituin rivi”.

Kuinkahan nerokas se toiseksi suosittu rivi mahtaa olla? 
Päätellään onko asia todella näin. Suoritetaan virtuaalinen lottoarvonta. Virallisina valvojina ovat Helsingin Rautatieaseman kivipatsaat yhtä vakavamieliset, ilmeettömät ja arvokkaat kuin oikeassa lottoarvonnassa.
Alkutilanteessa kaikki lottopallot ovat pudotettu arvontalaitteen rumpuun.
Ensimmäiseksi numeroksi on arvottu numero 7. Numero 7 on lukujanan 7 numero ja sen yläpuolella on 33 numeroa jotka olisivat voineet tulla arvotuksi.
Toiseksi numeroksi on arvottu numero 6. Numero on lukujanan 6 numero ja sen yläpuolella on 33 numeroa jotka olisivat voineet tulla arvotuksi.
Kolmanneksi numeroksi on arvottu numero 5. Numero on lukujanan 5 numero ja sen yläpuolella on 33 numeroa jotka olisivat voineet tulla arvotuksi.
Neljänneksi numeroksi on arvottu numero 4. Numero on lukujanan 4 numero ja sen yläpuolella on 33 numeroa jotka olisivat voineet tulla arvotuksi.
Viidenneksi numeroksi on arvottu numero 3. Numero on lukujanan 3 numero ja sen yläpuolella on 33 numeroa jotka olisivat voineet tulla arvotuksi.
Kuudenneksi numeroksi on arvottu numero 2. Numero on lukujanan 2 numero ja sen yläpuolella on 33 numeroa jotka olisivat voineet tulla arvotuksi.
Seitsemänneksi numeroksi on arvottu numero 1. Numero 1 on numerojanan 1 numero ja sen yläpuolella on 33 numeroa jotka olisivat voineet tulla arvotuksi. 
Jokainen voi tietysti laskea tai päätellä, miten satunnaisuus muuttuu ja todennäköisyys pienenee arvonnan aikana. Siinä sitä pulmaa ja todennäköisyyttä on kerrakseen?

Suomessa loton historia ei vielä tunne sellaista arvontaa, jossa lottorivin suurimmaksi numeroksi olisi arvottu numero 7. Mitä kyseisellä lottorivillä on voittanut? Verrataan sitä arvontoihin jossa suurin valittava ja arvottava numero on ollut numero 40.

Arvontoja 2021/8 mennessä on ollut 225. Peräti yhden kerran rivillä on onnistuttu saamaan 4 oikein osumatuloksen arvontakierroksella 2016/52.

On kerrottu, että 3000 suomalaista pelaa mainitulla lottorivillä. Hieman matematiikkaa. Jos 3000 lottoajaa lottoaa yhdellä rivillä 225 arvontakierrosta se maksaa 675 000 euroa. 30000 euron voiton tavoittelu maksaa 675 000 euroa. Vähennetään voitto, yhden lottorivin hinta on 672 000 euroa. Tosin tällä ei pääse vielä Guinness Records ennätyskirjaan. Jatkettaessa samalla rivillä lottoamista lähestytään nollapistettä, että miljoonan euron voittopotilla ei saada takaisin edes sitä, mitä lottoaminen on maksanut.

 ILOLLAKIN ON RAJANSA, LOTTORIVILLÄ HINTANSA. KALLIS MYYTTI – TODELLA KALLIS! 
MYYTTI 2

”Eniten pelattu lottorivi on keskimmäinen pystyrivi lottokupongissa eli numerot 3, 9, 15, 21, 27, 33 ja 39”. Internetissä löytyi tieto, ”riviä pelaa 3000 – 4000 lottoajaa joka viikko”.

Rivi tuntuu tosi järkevältä numerovalinnalta. Mutta numerot ovat kaikki parittomia numeroita. Lottorivijärjestelmässä on 20 parillista ja 20 paritonta numeroa. Numeroiden perusteella voidaan päätellä, että arvonnassa parillisia numeroita ei olisi ollenkaan.

Arvonnassa arvotaan seitsemän numeroa, eli parillisten/parittomien numeroiden määrä ei koskaan voi olla tasan vaan aina joko parillisia tai parittomia numeroita on yksi enemmän. Tosin hyvin harvoin, että kaikki seitsemän numeroa ovat parillisia tai parittomia.

Kuinka monta kertaa 225 lottoarvonnassa on arvottu seitsemän numeroa, että kaikki numerot ovat parittomia. Sen kertoo kuva. 
On vain kolme sellaista arvontaa, että kaikki numerot ovat parittomia. Arvotuista numeroista voi heti päätellä, että rivillä ei oltu tavoittelemassa seitsemän oikein osumatulosta. Eikä näissä arvonnoissa rivillä ole mitään voittoon oikeuttavaa osumatulosta välillä 7 – 4 oikein.

Se mikä on ”lohduttanut” pelaajia, rivillä on voitettu kerran yksi viisi oikein 2017/21 ja kolme kertaa neljä oikein osumatulos vuosina 2017/6, 2018/9 ja 2021/4. Voittosumma yhteensä on n. 72,50 euroa/pelattu rivi.

Jos todella pelaajia on yli 3000 – 4000 per/kierros, peliyhtiön voitto 225 lottoarvonnan jälkeen lähentelee jo miljoonaa euroa. Tällä voisi päästä Guinness Records ennätyskirjaan kalleimpana pelattuna lottorivinä.

Tarkastellaan hieman arvontakierroksen 2017/21 voittotietoja. Arvontakierroksella viisi oikein osumatuloksia löytyi 3777 kappaletta. Oliko kyseinen rivi ja 3000 – 4000 pelaajaa ainoat joilla oli viisi oikein osumatulos. Jos näin oli, se on TODELLINEN MYYTTI. Toinen vaihtoehto tietysti on, että se on TODELLINEN MANIPULAATION ENNÄTYS?

Onko pelaajien näkökulmasta tällä lottorivillä pelaamisessa kysymyksessä sattuma, vai jokin myytti? Se tiedetään vasta sitten kun tällä rivillä pelaavat onnistuvat saamaan seitsemän oikein osumatuloksen, mutta yhdestäkään pelaajasta ei tule miljonääriä!
PELATAAN MALTILLA MUTTA EI VALTILLA! 
MYYTTI 3

Tilasto osoittaa, että 225 lottoarvonnassa lottokuponkiin merkatuilla lottoriveillä yleisin osumatulos on yksi tai kaksi kertaa neljä oikein. Mitä se kertoo loton myyteistä? Vain sen, että mitä enemmän lottoajat valitsevat samoja lottorivejä tai peliyhtiö tarjoaa niitä tuotteissaan sitä useammin suoritettavassa lottoarvonnassa ei tule löytymään seitsemän tai 6 + lisänumero oikein osumatuloksia.

Lotossa näiden osumatulosten onnistuminen perustuu siihen todennäköisyyteen, että pelaajat pelaavat täysin uniikeilla riveillä jota kukaan muu ei ole valinnut.

Miltä tuntuisi jos kaikki pelaajat pelaisivat samalla lottorivillä esim. 5 miljoonalla rivillä ja seitsemän oikein osumatuloksen voittosumma 1,2 miljoonaa euroa. Lottopotti olisi 0,24 euroa. Vaihtoehtoisesti samalla rivillä on neljä oikein osumatulos 10 euron voitto. Peliyhtiölle se maksaa 50 miljoonaa euroa! Molemmat ovat myyttejä.
SIINÄ SE ON, LOTON AINOA JA YKSINKERTAINEN MYYTTI. M.O.T! 

c) 2019, Kaikki oikeudet pidätetään