LOTON ARVONTATULOKSET 2023


Loton arvontatulokset ovat esitetty neljässä eri taulukossa. Jokainen taulukko sisältää kaiken sen välttämättömän tiedon, joka lottonumeroita valittaessa on otettava huomioon. Jos näiden neljän taulukon antamaa tietoa ei käytetä, yksittäiselle lottoajalle ja lottoporukalle tavoite miljoonavoitoista on hyvin epätodennäköistä. 
LOTTOARVONNASSA ARVOTUT NUMEROT

Taulukko kertoo suoritetun arvonnan varsinaiset numerot, lisänumeron ja plusnumeron. Taulukko kertoo myös esiintyykö arvotuissa numeroissa edellisen arvontakierroksen numeroita ja numeropareja. Molemmilla tekijöillä on suuri merkitys valittaessa pelattavia numeroita seuraavalle arvontakierrokselle. 
VARSINAISETEN ARVOTTUJEN NUMEROIDEN LUKUJANA


Taulukko kertoo suoritetun arvonnan pienimmän numeron ja suurimman numeron määrittämän lukujanan. Kaikki voittoihin oikeuttavien olevat numerot ovat näiden kahden numeron määrittämän lukujanan sisällä. Erityisesti seitsemän oikein osumatulos edellyttää, että pienin ja suurin numero on valittu oikein, pelataanko lottoa yhdellä tai miljoonalla lottorivillä. Muut viisi numeroa näiden kahden numeron välillä, muodostavat viisi numeroa sisältävät variaatiot. 

LISÄNUMERON PAIKKA VARSINAISTEN NUMEROIDEN LUKUJANALLA

Taulukko kertoo, mikä on arvotun lisänumeron asema verrattuna varsinaisen arvottujen numeroiden suhteen. Arvotun lisänumeron ollessa varsinaisten arvottujen numeroiden lukujanan välissä, 6+1 lisänumero ja 3+1 lisänumero oikein osumatulokset ovat samalla lukujanalla, kuin seitsemän oikein osumatulos. Jos arvottu lisänumero on varsinaisten arvottujen numeroiden lukujanan ulkopuolella, lisänumeron asema määrittää sen lukujanan, jonka välillä sekä 6+1 lisänumero ja 3+1 lisänumero osumatulos on. 
VUODESTA 2016/48 LÄHTIEN ARVONTALOSTEN LAJITTELU

Taulukko kertoo, kuinka monessa lottoarvonnassa on ollut sama lukujana, eli sama pienin ja suurin numero. Tällöin ilmenee, kuinka harvoin jollakin lukujanalla seitsemän oikein osumatulos on ollut. 
Nämä neljä taulukkoa riittävät kertomaan tärkeimmät tiedot LOTOSTA. Lotosta voidaan esittää taulukoiden avulla muutakin tilastotietoa, mutta varsinaista hyötyä taulukoiden kertomista tiedoista ei lottoamiseen ja lottonumeroiden valintaan ole.
c) 2019, Kaikki oikeudet pidätetään