Lottoarvonta kestää noin 60 sekuntia. Arvotut numerot ratkaisevat oletko lottovoittaja vai kuulutko siihen suureen pelaajamassaan, joka taas hävisi rahansa. Mitä ja mistä arvotut lottorivit kertovat on monelle lottoajalle mysteeri. Tarkasteltaessa arvottuja lottorivejä hieman uudesta näkökulmasta ne kertovat lotosta kaiken sen perustiedon mitkä ovat ne edellytykset, että pelaaja onnistuu saamaan johonkin voittoon oikeuttavan osumatuloksen. Suoritettuja lottoarvontoja tarkastellaan kuuden taulukon avulla. Jokainen taulukko kertoo tietyn osan lotosta. Totuus kuitenkin on, että taulukot eivät kerro seuraavan arvontakierroksen lottonumeroita. Taulukot kertovat kyllä suuntasuksen, miten ne kehittyvät pitkällä aikavälillä. 
LOTON ARVONTATULOKSET 2021

VARSINAINEN ARVONTA

Taulukon numerojana 1 – 40 on jaettu neljään lohkoon L1, L2, L3 ja L4.
Arvottu lisänumero ja Plus numero.
Esiintyykö arvotuissa samoja numeroita, kuin edellisessä arvonnassa.
Avainluku, eli miten varsinaiset arvotut numerot ovat jakaantuneet neljään lohkoon.
Arvotuissa seitsemässä numerossa numeropari.
Arvotun seitsemän numeron jakauma parillinen / pariton numero.
Taulukon alalaidan kaaviot seuraavat yksittäisen arvotun numeron lukumäärää ja sama arvottu numero lukumääriä. 

ARVOTUT SEITSEMÄN NUMEROA VALIKOITUNEET

Lajittelu 252 lottoarvonnasta. Kolme eri arvontatulosta. Niiden yhteinen tekijä on avainluku. Numerojako parillinen/pariton erilainen. Numeroiden raja-arvot:
1 nro välillä 2 - 5.
2 nro välillä 5 - 10.
3 nro välillä 11 - 13.
4 numero 14 - 17.
5 numero 16 - 18.
6 numero 34 - 38.
7 numero 39 - 40.
Lottoajille pieni matemaattinen tehtävä? Kuinka monta erilaista lottoriviä raja- arvoista voidaan muodostaa.
OIKEA VASTAUS KERROTAAN ENNEN ARVONTAKIERROKSEN 39 SUORITETTAVAA ARVONTAA:

Jos esitetty ei aukene voi käydä lukemassa VOITTAMISEN EDELLYTYKSET. Sivua uudistetaan syksyn kuluessa.
LAJITTELU

Arvotun seitsemän numeron lajitteluperustana on, kuinka monta numeroa on arvottu lohkoihin L3 ja L4. Taulukko kertoo sen tosiasian, että suurimmat arvotut numerot noudattavat vaihtelevuutta eri arvonnoissa. 
ARVOTUN LOTTORIVIN PIENIN JA SUURIN NUMERO

Taulukossa arvotut lottorivit ovat lajiteltu Tohtori ”Jecyll” & Professori ”Hyde” portaikon mukaiseen järjestykseen. Taulukko osoittaa, että pelaaja todellisuudessa voi tavoitella vuoden aikana vain muutaman kerran, tai ei kertaakaan seitsemän oikein osumatulosta. 
LISÄNUMERO

Taulukossa arvotun lisänumeron paikka lukujanalla 1 – 40 ja onko arvottu lisänumero parillinen vai pariton. Taulukon alalaidan kaavio seuraa yksittäisen arvotun numeron lukumäärää. Taulukko osoittaa, että lisänumero-oikein pelimuoto on oma pelimuotonsa ja vaativa onnistuakseen valitsemaan lisänumeron oikein. 
PLUSNUMERO

Taulukossa arvotun lisänumeron paikka lukujanalla 1 – 30 ja onko arvottu plusnumero parillinen vai pariton. Taulukon alalaidan kaavio seuraa yksittäisen arvotun numeron lukumäärää. 
c) 2019, Kaikki oikeudet pidätetään