Helppo ja yksinkertainen ohje tehdä taulukkolaskentaohjelmalla HARAVA nimisen pelimuodon hakuohjelma, joka muodostaa pelaamisessa sallitusta numeromäärästä muodostuvat seitsemän numeroa sisältävät lottorivit.
Peliyhtiö tarjoaa pelaajille pelimuotoa nimellä HARAVA. Harava pelimuodossa pelaajalla on mahdollisuus rastittaa yhteen lottoruudukkoon enemmän kuin seitsemän rastia. Suurin rastitettavien numeroiden määrä on 18 valittua numeroa, joista muodostuu yhteensä 600 eri seitsemännumeroista lottoriviä.

Ilman tätä ohjelmaa pelaajan on erittäin vaikeata hahmottaa, millaisia eri seitsemännumeroisia lottorivejä muodostuu valituista numeroista esim. numerojanalta 1 – 40. Tarkastellaan HARAVA 18 ja miten 18:sta valitusta numerosta muodostuvat 600 lottoriviä.

Peliyhtiö tarjoaa myös pelimuotoja HARAVA 12, HARAVA 13, HARAVA 14, HARAVA 15, HARAVA 16 vaihtoehtoja. Kaikkiin harava pelimuotoihin sisältyy pelaajan näkökulmasta ikävä ominaisuus, että jokaisessa vaihtoehdossa lottorivit muodostuvat eri jakoperusteella, jota pelaajan on erittäin vaikeata selvittää. 
Taulukossa 1 on HARAVA 18 perusrakenne.

Valitut kahdeksantoista numeroa ovat numerojanalta 1 – 18. Taulukosta voi helposti havaita sen kuinka portaittaisen, mutta erittäin hajautuneen rivikokonaisuuden valitut numerot muodostavat.   
Edellisestä taulukossa 1 oleva harava 18 on erittäin helppo laatia hakukoneeksi taulukkolaskentaohjelmalla.

Taulukossa 2 on teko-ohje, kuinka se voidaan laatia. Eri nuolet osoittavat mikä yksittäinen solu linkitetään sen alla olevan sarakkeen värillä tai väreillä merkattuihin soluihin.

Näin ohjelma jakaa automaattisesti 18 valittua numeroa 600 lottoriviksi. Lisäksi jokaisen rivin värikoodi kertoo yksittäisen numeron aseman seitsemän numeron lukujanalla.

Taulukkoon on hyvin helppoa syöttää numeroita ja seurata millaisia rivejä muodostuu. Taulukkoon voidaan ohjelmoida lisää ominaisuuksia, katso lottoarvonnat, jotka havainnollistavat jokaisen yksittäisen lottorivin matemaattista rakennetta ja suhdetta suoritetiuhin arvontoihin. 
Taulukossa 3 on esimerkki siitä, kuinka 18 valittua numeroa ovat muodostaneet 600 lottoriviä.

Esimerkin arvotuksi numeroiksi on valittu eräs arvottu lottorivi. Numerot ovat punaisen ympyrän sisällä, ja niiden lisäksi on valittu yksitoista satunnaista numeroa.

Valittaessa 18:sta numeroa HARAVA 18 sallii, että valittujen numeroiden joukkiossa yksitoista numeroa on valittu väärin, jos tavoitellaan 7 tai 6+lisänumero oikein osumatulosta.

Se erikoisuus mikä kaikissa HARAVA pelimuodoissa on, että tavoiteltaessa 7 tai 6+lisänumero osumatulosta arvottujen varsinaisten ja lisänumeron on oltava oikealla kohdalla valittavien 18 numeron lukujanalla.

Esimerkiksi jos pelattavan loton valittavien numeroiden numerojana on 1 – 40 kyseisellä pelimuodolla on suuri herkkyys sille, että valittujen 18 numeron joukkiossa on vain muutama valittu numero oikein, tai ei yhtään oikein valittua numeroa. Sen voi jokainen pelaaja laskea hyvin pienellä laskutoimituksella.

Pelimuotoa on tutkittu ja testattu pitkään. Pelaamismuodolla on erittäin vaikeata toteuttaa niitä matemaattisia lainalaisuuksia, mitä lotossa voittaminen yleensä edellyttää. Mm. ”Tohtori Jecyll” ja Professori Hyde” portaat. Numerojako, parillinen/pariton eri lohkoihin, eli loton rakenteellinen salaisuus. 
TÄMÄ EI OLE VAROITUS EIKÄ SUOSITUS PELAAJALLE, VAAN PÄÄTELMÄ.

Jos yksi ruudukko maksaa 1€ ja Plussattuna 1,5€ eli lottoaminen maksaa 600€ tai 900€. Kerran HARAVA 18:sta hävittyjä rahoja on todella mahdoton onnistua voittamaan takaisin ja kaiken lisäksi suuri tappioputki todennäköisesti tulee jatkumaan arvontakierroksesta toiseen.

Kaiken lisäksi arveluttavinta on, että peliyhtiö tarjoaa valitsemiaan numeroita joilla pelata HARAVA 18. Luotatko peliyhtiöön voittonumeroiden takuumiehenä? Viisas pelaaja testaa pelimuotoa virtuaalisesti, koska vain tämä menetelmä paljastaa, mitä PELIYHTIÖ tällä pelimuodolla hakee?

 HUOMAUTUS! Esimerkki HARAVA 18 hakukoneen numerojaon järjestelmä on laadittu aikaisemmin, eikä se välttämättä noudata nykyisen HARAVA 18 numerojakoa, koska sitä on mahdotonta tarkistaa. Ja sitäkään ei voi mitenkään tarkistaa, muutetaanko eri HARAVIEN numerojaon rakennetta kierroskohtaisesti. 


c) 2019, Kaikki oikeudet pidätetään