Helppo ja yksinkertainen ohje tehdä taulukkolaskentaohjelmalla JÄRJESTELMÄ nimisen pelimuodon hakuohjelma, joka muodostaa pelaamisessa sallitusta numeromäärästä muodostuvat seitsemän numeroa sisältävät lottorivit.
Peliyhtiö tarjoaa pelaajille pelimuotoa nimellä JÄRJESTELMÄ. Järjestelmä pelimuodossa pelaajalla on mahdollisuus rastittaa yhteen lottoruudukkoon enemmän kuin seitsemän rastia. Suurin rastitettavien numeroiden määrä on 11 valittua numeroa, joista muodostuu yhteensä 330 eri seitsemännumeroista lottoriviä. Ilman tätä ohjelmaa pelaajan on erittäin vaikeata hahmottaa, millaisia eri seitsemännumeroisia lottorivejä muodostuu valituista numeroista esim. numerojanalta 1 – 40.

Tarkastellaan JÄRJESTELMÄ 11, miten 11:sta valitusta numerosta muodostuvat 330 lottoriviä. JÄRJESTELMÄ 11 pitää sisällään JÄRJESTELMÄ 10, JÄRJESTELMÄ 9 ja JÄRJESTELMÄ 8 pelimuodot.
Taulukossa 1 on JÄRJESTELMÄ 11 perusrakenne.

Valitut yksitoista numeroa ovat numerojanalta 1 – 11. Taulukosta voi helposti havaita sen, kuinka portaittaisesti yhdestätoista numerosta muodostuvat nämä 330 seitsemän numeroa sisältävät lottorivit.
Edellisestä taulukossa 1 oleva järjestelmä 11 on erittäin helppo laatia hakukoneeksi taulukkolaskentaohjelmalla.

Taulukossa 2 on teko-ohje, kuinka se voidaan laatia. Eri nuolet osoittavat sen, mikä yksittäinen solu linkitetään sen alla olevan sarakkeen värillä tai väreillä merkattuihin soluihin.

Näin saadaan ohjelma joka jakaa automaattisesti 11 valittua numeroa 330 lottoriviksi. Lisäksi jokaisen rivin värikoodi kertoo yksittäisen numeron aseman seitsemän numeron lukujanalla. Taulukoon on hyvin helppoa syöttää numeroita ja seurata millaisia rivejä muodostuu.

Taulukkoon voidaan ohjelmoida lisää ominaisuuksia, katso lottoarvonnat, jotka havainnollistavat jokaisen yksittäisen lottorivin matemaattista rakennetta ja suhdetta suoritettuihin arvontoihin. 
Taulukossa 3 on esimerkki siitä, kuinka 11 valittua numeroa ovat muodostaneet 330 lottoriviä. Esimerkin arvotuksi numeroiksi on valittu eräs arvottu lottorivi. Numerot ovat punaisen ympyrän sisällä, ja niiden lisäksi on valittu neljä satunnaista numeroa.

Valittaessa 11 pelattavaa numeroa JÄRJESTELMÄ 11 sallii, että valittujen numeroiden joukkiossa vain neljä numeroa on valittu väärin, jos tavoitellaan 7 tai 6+lisänumero oikein osumatulosta.

Esimerkiksi jos pelattavan loton valittavien numeroiden numerojana on 1 – 40 kyseisellä pelimuodolla on suuri herkkyys sille, että valittujen 11 numeron joukkiossa ei ole yhtään oikein valittua numeroa.

Sen voi jokainen pelaaja laskea hyvin pienellä laskutoimituksella. Pelimuotoa on tutkittu ja testattu pitkään.

Pelaamismuodolla on erittäin vaikeata toteuttaa niitä matemaattisia lainalaisuuksia, mitä lotossa voittaminen yleensä edellyttää. Mm. ”Tohtori Jecyll” ja Professori Hyde” portaat. Numerojako, parillinen/pariton eri lohkoihin, eli loton rakenteellinen salaisuus. 
TÄMÄ EI OLE VAROITUS EIKÄ SUOSITUS PELAAJALLE, VAAN PÄÄTELMÄ.


Jos yksi ruudukko maksaa 1€ ja Plussattuna 1,5€ eli lottoaminen maksaa JÄRJESTELMÄ 11:sta 330€ tai 495€. Kerran JÄRJESTELMÄ 11:sta hävittyjä rahoja on todella haastavaa onnistua voittamaan takaisin ja kaiken lisäksi tappioputki todennäköisesti tulee jatkumaan arvontakierroksesta toiseen.

Kaiken lisäksi arveluttavinta on, että peliyhtiö tarjoaa valitsemiaan numeroita jolla pelata JÄRJESTELMÄ 11. Luotatko peliyhtiöön voittonumeroiden takuumiehenä?

Ainoa positiivinen mikä JÄRJESTELMÄ 11:sta on, peliyhtiö ei voi mitenkään muuttaa sitä rakennetta miten valitut yksitoista numeroa jakautuvat 330 lottoriviksi. Viisas pelaaja testaa pelimuotoa virtuaalisesti, koska vain tämä menetelmä paljastaa, mitä PELIYHTIÖ tällä pelimuodolla hakee? 

c) 2019, Kaikki oikeudet pidätetään